Friday, 7 June 2013

RADIUS-A Cross-Cultural Collaboration - Community Outreach Workshop


A NEW MURAL FOR THE FIREHALL ARTS CENTRE!
RADIUS-A Cross-Cultural Collaboration
Radius is a publicly engaged mural project involving three prominent Vancouver communities: Aboriginal, Chinese and Japanese. Each of these communities intersects in the Downtown Eastside of Vancouver, sharing aspects of this city’s rich heritage. The mural will be located at the Firehall Arts Centre Courtyard, at 280 E. Cordova and Gore. Vancouver artists Jerry Whitehead, June Yun, Eri Ishii and Richard Tetrault along with mentored youth, are asking for your input!
You are invited!
Community Outreach Workshop- Chinese Cultural Centre
Date: June 22, 2013
Time: 10:00 am – 12:30 pm & 1:00 – 3:30
(You can participate in either session).
Location: Chinese Cultural Centre Museum, 3rd floor - 555 Columbia Street, Vancouver.
All drawing materials and refreshments will be provided.
The Radius Mural is sponsored by the: City of Vancouver Great Beginnings Program, Firehall Arts Centre, Chinese Cultural Centre of Greater Vancouver, Vancouver Japanese Language School & Japanese Hall and Vancouver Native Housing - Eye of the Raven Gallery.
CONTACT INFO: June Yun, Artist  - juneyunmailbox@yahoo.com
Richard Tetrault, Artistic Director, Radius mural
Contact: rtetrault@telus.net   Cell: 604-215-4492
Esther Rausenberg, Creative Cultural Collaborations Society
Project Coordinator, c3society@gmail.com  604-251-1622


半径 文化的相交与合作

“半径”是温哥华城市东区的一个公众壁画,加拿大的第一民族,中国人和日本人三个主要民族在这一社区有着丰富文化的交融。这幅壁画将要画在消防艺术中心的外墙上,地点是东可豆瓦街280

敬請各位光臨“半徑”壁畫徵詢意見工作坊

半径壁画在中华文化中心的工作坊
时间:2013622日(您可以參加任意一場)
第一場:上午10点至12点半
第二場:下午1点至3点半
地点:中華文化中心文物館·溫哥華哥伦比亚街555号三楼
      
这次工作坊的目的是围绕这一区域多种文化的几个主题来激发人们相互的对话,从温哥华的过去到现在,大家是如何看待自己的文化背景的。这个工作坊大约两个小时的时间。包括以其他壁画为例,来介绍壁画的的整个创作过程。还有壁画的设计和文字的介绍将会通过文化中心提供给大家。具体负责的艺术家们将会主持和促进这个工作坊,让参加者都能够有机会表达他们的想法。艺术家们会选择在工作坊期间所产生的草图,用在消防艺术中心的壁画的最后设计里。

这个工作坊,我们需要一间房子或是一个厅的设备,同时还要有几张桌子和椅子为参加者使用。绘画所需用的材料我们会提供。另外,我们也会准备一些茶点。

雲媛,生于中国的加拿大艺术家。畢業於安徽師範大學藝術系北京中央美术学院。 2000年,在英國紐卡斯爾大學美術系攻讀藝術並藝術碩士學位中國加拿大多間藝術學院任教, 其中包括温哥华的艾米利卡藝術設計大學。同时,雲媛在歐洲的英国,法国和比利时,和中国的许多城市舉辦多個藝術個展和聯展。加拿大班夫藝術中心,列治文藝術中心,溫哥華當代亞洲藝術國際中心舉辦展覽。於2011在上海證大喜瑪拉雅美術館做了國際藝術家駐館項目和展覽。
联系:June  Yunjuneyunmailbox@yahoo.com (半径壁画工作坊负责艺术家)

李查德 特初忒,温哥华的画家,版画家和壁画家,他的作品曾在世界各地有过许多展览。同时不仅仅在加拿大,也在其他国家,他是许多大型公共壁画的艺术总监和负责艺术家。2008年,他获得了温哥华市长奖;2013年获得女王钻石纪念奖。
联系:: rtetrault@telus.net   Cell: 604-215-4492 (半径壁画艺术总监)

艾思特 特初忒 文化创意合作协会项目负责人):
C3society@gmail.com    604-251-1622

半径壁画是由温哥华城市“伟大的开始项目”,消防艺术中心,中华文化中心,温哥华日本语言学校和温哥华第一民族住宅协会 渡乌鸟眼睛美术馆赞助。